先頭に戻る

CRAFTONE ARCHITECTS

CRAFTONE ARCHITECTS

熊本新屋敷整骨院DOLPHIN

  • COMMERCIAL
  • |
  • 2018
  • 熊本新屋敷整骨院DOLPHIN
  • 熊本新屋敷整骨院DOLPHIN
  • 熊本新屋敷整骨院DOLPHIN
  • 熊本新屋敷整骨院DOLPHIN
  • 熊本新屋敷整骨院DOLPHIN
  • 熊本新屋敷整骨院DOLPHIN
  • 熊本新屋敷整骨院DOLPHIN
  • 熊本新屋敷整骨院dolphin

熊本市の中心部から車で10分程の住宅街に計画されたエステサロンを併設した整骨院です。店名の”DOLPHIN”にちなんで、全体を海のイメージでまとめながら、整骨院にふさわしい癒やしの空間を創ることを目標としました。整骨院エリアとエステエリアと区画する必要があったため、ガラスの曲面壁で区画し、下がり天井もこれと呼応するような形で曲線としました。照明はすべて間接照明とし、お客様には海の中でイルカになったような気分を味わって頂くことを意図しました。フロントは、ライトアップされるアルミのデザインパネルやLEDテープライトを仕込んだコルトンボックスで海のイメージを醸し出しだしながら、さらには閉店後にも点灯させることで、夜間の宣伝効果も期待しました。

It is an osteopathic clinic equipped with an esthetic salon which was planned in a residential area of about 10 minutes by car from the center of Kumamoto city. Since the shop name was already decided as “DOLPHIN”, we aimed to create a healing spot suitable for the osteopathic clinic while summarizing the whole with the image of the sea. Because it was necessary to partition from the Osamu Osaka area and the esthetics area, it was demarcated by the curved wall of the glass and the down ceiling also made a curved shape in correspondence with this. All lighting was indirect lighting, and the customer intended to let me feel like I was a dolphin in the sea. The front also expected a nighttime advertising effect by bringing on the image of the sea with the Colton box charged with the aluminum design panel and the LED tape light to be lighted up and even after closing it.